Papež František vyzval věřící, farnosti i církevní sdružení, aby prožili úterý 20. září jako Den modliteb za mír. Právě v tento den se římský biskup zúčastní mezináboženského setkání v Assisi, během něhož se také na různých místech italského městečka pomodlí za mír představitelé světových náboženství. Na tento apel papeže reaguje i ČBK, která vyzývá věřící v naší zemi, abychom se také my modlili za pokoj ve světě.

papež

"Toto úterý se vydám do Assisi na setkání modlitby za mír, po třiceti letech od onoho historického setkání, které svolal svatý Jan Pavel II. Vybízím farnosti, církevní sdružení i jednotlivé věřící celého světa, aby tento den prožili jako Den modlitby za mír,

řekl papež během nedělní modlitby Anděl Páně.

Dnes máme zapotřebí míru více než kdy předtím uprostřed této války, která je všude ve světě. Modleme se za mír! Podle příkladu svatého Františka, muže bratrství a mírnosti, jsme všichni voláni vydat světu mocné svědectví svým společným nasazením za mír a smíření mezi národy. V úterý se tedy všichni spojíme v modlitbě. Každý ať si udělá čas, kolik může, aby se modlil za mír. Celý svět společně,“ řekl také František.

Převzato z www.cirkev.cz